Waar begint u als u wilt verbeteren?

Continu verbeteren stap 1: Wat is verbeteren?

Continu verbeteren stap 1: Wat is verbeteren?

Alleen de processen beschrijven is zinloos. Juist het beschrijven van processen heeft als doel om verbeteringen (klein of groot) binnen de organisatie te realiseren. Het beschrijven van processen betekent dus processen verbeteren en dit continu. Tenslotte blijft de markt en de organisatie continu in ontwikkeling. In deze reeks van zeven whitepapers leren we u hoe u de processen in de organisatie met een laagdrempelige techniek effectief kunt verbeteren. De eerste stap hierin is: Wat is verbeteren?

Waar begint u als u wilt verbeteren?

Veranderingen roepen in een organisatie ook vaak weerstand op. Vaak is de oorzaak van deze weerstand angst. Angst voor verandering, angst voor het onbekende of angst gebaseerd op eerdere ervaringen. Toch is verandering de basis van vooruitgang en daarom is blijven verbeteren noodzakelijk.

Structuur

Verbeteringen zullen altijd hun oorsprong moeten vinden in de structuur van de organisatie. Dit is het begin van veranderingen. Als deze structuur stevig staat, zullen de medewerkers al snel volgen. Voldoende draagvlak creëren in álle lagen van de organisatie is dan ook essentieel.

Reality check

Voordat u kunt beginnen met verbeteren, is het belangrijk om te bepalen wat u wilt verbeteren en hoe u dit kunt realiseren in de organisatie. Een aanpak of methodiek, zoals de verbeteraanpak beschreven in deze whitepaper, kan helpen bij het structuur geven aan de verbeteringen.

Stap voor stap verbeteren

Start vandaag nog met het verbeteren van de processen en lees de whitepaper! Download deze whitepaper geheel vrijblijvend en ook de andere stappen in het proces:

  1. Wat is verbeteren?
  2. Hoe begin ik met verbeteren?

Continu verbeteren gebaseerd op de LEAN Six Sigma-principes:

  1. Define – Definieer het probleem
  2. Measure – Meet de benodigde gegevens
  3. Analyse – Analyseer het probleem
  4. Improve  - Implementeer verbeteringen
  5. Control – Borg de verbeteringen

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Sensus process management

Sensus process management uit Maarssen is gespecialiseerd in het beschrijven en verbeteren van bedrijfsprocessen. Met onze BPM online suite zorgen we ervoor dat procesmanagement een fundamentele plaats krijgt in uw organisatie.

Profiel Sensus process management ›
 
 

Download artikel

Waar begint u als u wilt verbeteren?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Sensus-methode

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.