Stappenplannen "Onderneming verkopen"

Het verkopen van een onderneming

Stappenplannen "Onderneming verkopen"

Het verkopen van een onderneming is een vak apart. Niet omdat het ingewikkeld is, maar vooral omdat er nogal wat fout kan gaan als de transactie niet op de juiste manier wordt aangepakt. Een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst is natuurlijk van belang, maar de bijkomende voorwaarden, garanties en andere afspraken kunnen (later) voor onaangename financiële tegenvallers zorgen, zeker als daar niet goed over is nagedacht. Daarnaast komen er bij een verkoop van een onderneming altijd emoties kijken, die niet zelden tot het mislukken van een transactie leiden.

Het verkoopproces wordt doorgaans in vooraf bepaalde stappen opgezet en uitgevoerd. Een gemiddeld proces duurt circa 6 tot 9 maanden. Een derde van deze tijd wordt besteed aan voorbereidingen, die essentieel zijn voor een goed verlopend vervolg.

Klik op de knop 'download' om toegang te krijgen tot een speciale pagina waar informatie te vinden is over het verkopen van ondernemingen, zoals whitepapers en stappenplannen.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Lingedael Groep B.V.

Lingedael Corporate Finance is gespecialiseerd in het arrangeren van de aan- en verkoop van ondernemingen (o.a. management buy-outs) en bedrijfsfinancieringen.

Profiel Lingedael Groep B.V. ›
 
 

Download artikelen

Aantal FTE*:

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.