Stap voor stap naar een lean organisatie

Verbeter uw processen met de kennis van anderen

Stap voor stap naar een lean organisatie

Succesvolle organisaties snappen wat ze doen en hoe hun processen lopen. Op die manier bewerkstellingen ze procesoptimalisatie en worden ze een echte lean organisatie. CMIS Group, bekend van de Hypotheekshop en Huis & Hypotheek, had deze ambitie. Daarnaast wilde het een aanpassing in houding en cultuur van de organisatie. Met de tools van Sensus-methode kregen ze het in 1,5 jaar voor elkaar en werden zelfs de verwachtingen overtroffen. Hoe CMIS Group dat deed en wat dit precies opleverde, kunt u lezen in deze case study.

Procesoptimalisatie: meer dan alleen processen in kaart

De eerst stap in lean worden is het in kaart brengen van processen en ze optimaal inrichten, maar daar blijft het niet bij. U heeft medewerkers nodig om processen te identificeren. Met vernieuwende technieken kunt u medewerkers betrekken bij het in kaart brengen van processen. Hierdoor kunnen organisaties het speels houden voor iedereen.

Als processen worden geoptimaliseerd, is het belangrijk dat medewerkers hierbij worden betrokken. Zo publiceerde CMIS Group rapportages en publicaties niet alleen op het intranet, maar werden medewerkers ook op andere manieren bereikt om de betrokkenheid te vergroten.

Leer van anderen

Hoe CMIS Group dit precies deed, leest u in deze case study. Download CMIS Group maakt hypotheekdiensten lean en kom erachter hoe ook u de processen in uw organisatie succesvol kunt verbeteren.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Sensus process management

Sensus process management uit Maarssen is gespecialiseerd in het beschrijven en verbeteren van bedrijfsprocessen. Met onze BPM online suite zorgen we ervoor dat procesmanagement een fundamentele plaats krijgt in uw organisatie.

Profiel Sensus process management ›
 
 

Download artikel

Stap voor stap naar een lean organisatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Sensus-methode

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.