Interesse in een social intranet?

Deze 12 stappen helpen je op weg

Interesse in een social intranet?

Heb je al nagedacht over een social intranet? Nee, niet die oubollige muurkrant ergens op je bedrijfsnetwerk. Een social intranet is een volwaardige digitale werkplek die medewerkers ondersteunt in alle werkzaamheden en taken. Ze hebben snel toegang tot applicaties die voor hen belangrijk zijn, hebben altijd alle informatie bij de hand en kunnen snel communiceren met collega’s binnen en buiten hun afdeling. Tijd dus om dat oude intranet een 21ste-eeuwse update te geven. Met deze 12 tips zorg jij voor een succesvolle uitrol van een social intranet in Office 365.

1.     Nadenken over technologie? Niet doen…

Het gaat bij een social intranet niet om de technologie, maar om het optimaal ondersteunen van medewerkers in hun werkzaamheden. Dit intranet is een paraplu waar je naar mate de tijd vordert steeds meer functionaliteiten aan koppelt. Breiden de taken van medewerker zich uit, dan wordt het intranet daar op aangepast.

2.     Blijf bij de standaard

Kies je voor Office 365, dan ga je voor verandering. Iedereen werkt altijd met de meest actuele versie van de software en ontvangt automatisch updates. Kies jij voor veel maatwerk, dan is het wachten tot een functionaliteit niet meer naar behoren werkt na een update. De standaard in Office 365 is vaak uitgebreid genoeg voor het merendeel van onze werkzaamheden. Geef de standaard dus een kans en blijf zoveel mogelijk weg van maatwerk.

3.     Maak persona’s, maar wel zo weinig mogelijk

Het intranet moet alle medewerkers zo goed mogelijk ondersteunen, maar het is niet realistisch om voor iedere medewerker een compleet uniek intranet te ontwerpen. Ga daarom aan de slag met persona’s. Elke persona vertegenwoordigt bepaalde werkzaamheden en voorkeuren. Zo kan je op groepsniveau maatwerk leveren, maar werkt iedereen binnen deze groep wel met dezelfde tools en settingen.

Ook nieuwsgierig geworden naar de overige tips voor het opzetten van een social intranet in Office 365? Download dan snel deze whitepaper en gun jouw werknemers een moderne digitale werkplek.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Debble

Wij leveren geïntegreerde communicatie en samenwerkings oplossingen in Office 365 en SharePoint. Hiermee stellen wij medewerkers in staat meer te bereiken in minder tijd zodat ze kunnen excelleren in hun werk. We doen dat door duidelijkheid te brengen in de steeds veranderende Microsoft toolset.

Profiel Debble ›
 
 

Download artikel

Interesse in een social intranet?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.