Harvard Business Review: data brengt bedrijven op voorsprong

Realtime data geeft meer inzicht in de klantreis

Harvard Business Review: data brengt bedrijven op voorsprong

Kijk eens naar de meest succesvolle en innovatieve bedrijven uit jouw branche. Waarom zijn ze zo succesvol in wat ze doen? Waar maken zij het verschil tegenover hun concurrenten? Wedden dat het antwoord een unieke en fantastische klantervaring is? Een klantervaring waarbij data en analytics onderdeel uitmaken van elke fase in de klantreis. Zo maak je als bedrijf het verschil en verhoog je bovendien de merkvoorkeur bij consumenten. Harvard Business Review nam de datagedreven klantreis onder de loep en verzamelde inzichten en ervaringen van bedrijven over de hele wereld. Benieuwd hoe zij er tegenaan kijken? Lees dan snel verder.

3 bouwstenen voor succes

Het onderzoek geeft inzicht in hoever bedrijven zijn met het inzetten van analytics als basis voor de klantervaring. Het beschrijft bovendien ook de motivaties van bedrijven om hiermee te starten. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat succesvolle ondernemingen onderstaande 3 bouwstenen handig inzetten:

  • Dataplatform met uniforme klantdata: klantdata uit online en offline kanalen komen samen en worden gebruikt voor analyse en verwerking. De inzichten die bedrijven verkrijgen vormen de basis voor de verdere klantreis
  • Proactieve analytics met kunstmatige intelligentie: deze speciaal ontworpen dataverzamelingen en analytics mogelijkheden brengen klantkennis, marketing, support en klantenservice samen in één systeem
  • Contextuele interactie: Realtime inzicht in waar de klant zich in de klantreis bevindt met hieraan gekoppeld de directe acties die jouw klanten over de streep moeten trekken.

Data analytics: waar sta jij?

Wat heb jij nodig om aan de slag te gaan met deze 3 bouwstenen? Ben je benieuwd hoe andere bedrijven aan de slag gaan met een datagedreven klantreis? Lees hier de Harvard Business Review over realtime analytics als drijfveer voor de klantreis en bekijk hoe jij jouw klantreis beter afstemt op de wensen van jouw klanten.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 

Download artikel

Harvard Business Review: data brengt bedrijven op voorsprong

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.