Haal meer uit data met Power BI

Start met datagedreven werken

Haal meer uit data met Power BI

Succes hangt af van snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Vallen de sales tegen of stokt de output van een afdeling? Dan wil je dat niet pas een half jaar later terugzien in de resultaten. Daarom wil je gebruik maken van alle beschikbare data, maar dat lukt amper één op de drie organisaties. Hoe je dit op een eenvoudige en doeltreffende manier aanpakt, zie je in deze webcast. Dataconsultants Rémy Bosman en Sven Strandstra laten je zien hoe je eenvoudig van de alomtegenwoordige bedrijfsdata inzicht maakt.

Eenvoud en selfservice

Zonder een goede blik kun je niets zien. Zo werkt het ook bij data. Je moet vanuit alle bronnen een goed beeld krijgen en het liefst doen mensen dat zelf. Dankzij de inzet van Power BI ontsluit je gemakkelijk alle databronnen, on-premise en in de cloud. Eenmaal de tool is ingericht kunnen medewerkers zelfs zonder kennis van statistiek aan de slag.

Alle databronnen ontsluiten met Power BI

Een groot voordeel van Power BI is de integratie binnen de Microsoft 365 suite, dit maakt samenwerken wel heel eenvoudig. Bovendien voeg je gemakkelijk bijna alle denkbare databronnen toe. Al je Excel- en PDF-bestanden, marketingdata uit Marketo, ERP on-premise data uit SAP, Oracle of Salesforce; het kan allemaal. Van het stellen van doelen, het aanhaken van databronnen, het schoonmaken tot en met het transformeren van data in inzicht, het komt allemaal voorbij in deze webcast.

Demonstratie: stap voor stap naar inzicht

Wat is theorie zonder praktijk? Je wil ervaren hoe eenvoudig het werkt. Rémy en Sven laten je zien hoe je inzicht krijgt in je de totale sales. Door databronnen op te schonen, samen te voegen en te analyseren worden de verschillen met de gebudgetteerde sales duidelijk. Maar hoe vind je hiervoor een verklaring en hoe presenteer je jouw analyse op een aantrekkelijke wijze? Kijk deze webcast over hoe je van een businessvraag een aantrekkelijk rapport maakt. Kijk deze praktische webcast en maak echt gebruik van je data!

Bekijk nu

Bekijk deze webcast nu door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Profiel Wortell ›
 
 

Download artikel

Haal meer uit data met Power BI

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.