Grip op Microsoft Office 365 groepen: van wildgroei naar controle

Creëer rust en overzicht in jouw informatievoorziening

Grip op Microsoft Office 365 groepen: van wildgroei naar controle

Werken en samenwerken is ook op afstand een stuk makkelijker geworden met bekende toepassingen als Outlook, Word, SharePoint en Teams. Daarmee is Office 365 hét fundament voor een moderne online werkplek. Maar de vrijheid die Microsoft Office 365 biedt, zorgt er bij veel organisaties voor dat ze grip op hun informatievoorziening en beveiliging kwijtraken. Met een governanceplan stop jij de wildgroei aan informatie binnen jouw bedrijf, nu en op lange termijn. Lees in deze whitepaper welke stappen je moet ondernemen om meer grip te krijgen op Microsoft Office 365.  

Vrijheid vraagt om verantwoordelijkheid 

Office 365 maakt het voor jouw organisatie gemakkelijk om digitaal samen te werken. Je kan tegelijk met collega’s in documenten werken, eenvoudig online documenten opslaan en informatie delen. Deze clouddienst kan echter snel overspoeld raken met onnodige mappen en groepen die niet bijdragen aan de organisatiedoelstellingen. Met als gevolg een gebrek aan overzicht op wat waar opgeslagen en gedeeld wordt. Dat is niet alleen riskant voor je beveiliging, het zorgt voor een onnodig complexe werkomgeving.  

De wildgroei temmen 

Met een goed doordacht governanceplan schep jij orde in de Office 365 data-chaos. Het formuleren van krachtige regels, verantwoordelijkheden en processen is hierbij essentieel. Daarmee sluit jouw governanceplan aan bij de visie en doelstellingen van je organisatie. Voordat je hiermee aan de slag kan, is het belangrijk om eerst je Office 365 omgeving op te schonen. In deze whitepaper leer je welke aspecten je in je achterhoofd moet houden bij het opstellen van een governanceplan. Denk hierbij aan onder andere: 

  • Een 6 stappenplan voor het opschonen van je Office 365 omgeving 

  • Wie is verantwoordelijk voor het archivering- en verwijderproces? 

  • Welk onderdeel van Microsoft Office 365 gebruik je in welke situatie? 

  • Hoe bepaal je een duidelijke en uniforme naamgeving? 

Is jouw organisatie klaar voor een efficiëntere en veiligere online omgeving? Download nu deze whitepaper en lees met welke stappen jij de Office 365 omgeving weer onder controle krijgt en hoe je dit beestje op lange termijn kan blijven temmen.  

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

MostWare

Bij MostWare geloven we dat iedere organisatie toegang moet hebben tot de mooiste IT-oplossingen.

Profiel MostWare ›
 
 

Downloaden: Grip op Microsoft Office 365 groepen: van wildgroei naar controle

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.