De kracht van de platformeconomie

Waarom zijn selfservice platforms zo populair?

De kracht van de platformeconomie

Tussenpersonen verdwijnen waar selfservice internetplatformen verschijnen. Videotheken, assurantieadviseurs, reisbureaus en cd-winkels hebben inmiddels vanwege disruptieve online platformen al heel wat relevantie ingeboet. We vinden elkaar op sociale platformen en kopen online op retail-platformen spullen vanuit alle windstreken. Waarom zijn de platformen zo populair, wat is hun disruptieve kracht en op welke manier spelen ze in op de huidige generatie?

Selfservice platformen zijn win-win

De kracht van platform gebaseerde businessmodellen is evident, liefst zeven van de tien topbedrijven wereldwijd maken er gebruik van. We gaan niet meer naar winkels om ons te laten vertellen wat goed is, want dat doet een algoritme of we zoeken het zelf uit. Dit sluit goed aan bij de wens vanuit de markt én ons eigen behoefte om zelf de touwtjes in handen te hebben.

De voor- en nadelen van platformen

De platformeconomie lijkt dus alleen maar voordelen te hebben voor alle partijen, maar is dit wel zo? Lees in de whitepaper de voor- en nadelen van deze relatief nieuwe technologie en de bijbehorende strategieën. Wat is de impact op lokale initiatieven en drukken de grote de kleintjes uit de markt of ligt het toch genuanceerder?

Start zelf met een platform

Platformen verbinden alles en zijn aantrekkelijk voor de aanbieder en de gebruiker. Voor elke branche is er wel een toepassing te bedenken om succesvol te starten met een platform. Maar hoe doe je dat? De whitepaper laat je in 3 stappen zien hoe je jouw disruptieve platform bouwt. Welke ingrediënten zijn cruciaal? Dat en meer lees je in de whitepaper Survival of the Smartest / Selfservice & Platformeconomie.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

BCT

Als de wereld om je heen verandert kun je twee dingen doen. Je wacht rustig af en je ziet wel wat er gebeurt, of je zoekt een betrouwbare partner die je proactief helpt om je doelen te bereiken. Een organisatie met kennis en ervaring en die weet wat er speelt in de markt. BCT is die partner die al geruime tijd met beide benen in deze nieuwe realiteit staat. Kortom, een partner die weet waar je vandaan komt, maar ook precies begrijpt waar je naartoe wilt.

Profiel BCT ›
 
 

Downloaden: De kracht van de platformeconomie

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.