De grootste Power BI valkuilen omzeilen

Vermijd teleurstelling met deze tips

De grootste Power BI valkuilen omzeilen

In een poging om op basis van cijfers inzicht te krijgen in hoe je bedrijf ervoor staat, gingen de afgelopen decennia miljarden mensen aan de slag met spreadsheets en grafieken in Excel. Allemaal in een poging om datagedreven te werken. Excel is echter een spreadsheetapplicatie, geen Business Intelligence (BI) software. Bedrijven liepen uiteindelijk dus toch tegen de beperkingen aan. Met de komst van moderne business intelligence tools zoals Power BI werd het opeens een stuk eenvoudiger. Maar onderzoek van Gartner laat zien dat in 70% van de gevallen bedrijven er niet in slagen Power BI succesvol te implementeren. Wat gaat er mis?

Het start met een plan

Zoals bij elk nieuw gereedschap, loont het om even de handleiding te lezen voor je van start gaat. Je moet namelijk wel weten hoe je met jouw nieuwe gereedschap om moet gaan. Het simpelweg installeren van de applicatie maakt je niet gelijk datagedreven. Je zult je tenminste moeten verdiepen wát je precies wilt onderzoeken. En dat is meteen de eerste valkuil: beginnen zonder plan.

3 valkuilen op een rij (en een manier om ze te omzeilen)

Zo zijn er nog 2 andere grote valkuilen waardoor een enthousiaste aanschaf van Power BI bij de meeste organisaties omslaat in teleurstelling. In deze whitepaper lees je waar het mis gaat én je ontdekt wat je moet doen om zelf niet in deze valkuilen te vallen. Een belangrijke voorwaarde is dat je collega’s een dataproject van begin tot het eind weten te plannen en uit te voeren.

BI best practices helpen je op weg

Hoe lukt het bijvoorbeeld een Amsterdamse zorgorganisatie om datagedreven en AVG-proof te werken? Dat lees je in de use case waarmee deze whitepaper afsluit. Ga dus snel aan de slag met de tips uit deze whitepaper en zorg dat jouw bedrijf bij de 30% van succesvolle implementaties komt!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

MostWare

Bij MostWare geloven we dat iedere organisatie toegang moet hebben tot de mooiste IT-oplossingen.

Profiel MostWare ›
 
 

Downloaden: De grootste Power BI valkuilen omzeilen

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.