De AI gids voor managers

Start met AI in jouw organisatie

Start met AI in jouw organisatie

Artificial Intelligence (of kunstmatige intelligentie) is alomtegenwoordig in vakliteratuur, op social media en in de media. Niet onterecht, want de mogelijkheden zijn eindeloos en we volgen de ontwikkelingen graag op de voet. Deze gids zorgt ervoor dat jij alle kennis in huis hebt om aan de slag te gaan met een strategie waar kunstmatige intelligentie onderdeel van uitmaakt.

Basisprincipes van AI

Om te weten hoe je AI kan inzetten in een strategie is het belangrijk om te weten wat het precies is. Heel concreet, kunstmatige intelligentie is het trainen van systemen om menselijke taken uit te voeren. Het is het vermogen van een machine om te leren door logica en rede toe te passen om zo complexe data te begrijpen. Op basis van de data die het ontvangt kan de machine patronen en verbanden in de data ontdekken.

Fundering en bouwstenen van kunstmatige intelligentie

AI bestaat uit de volgende 4 basistechnologieën:

  • Machine learning: het ontdekken van patronen en verbanden in data.
  • Natural language processing (computationele taalkunde): het begrijpen van de menselijke taal
  • Computer vision: het interpreteren van data die met een camera is vastgelegd
  • Voorspellen en optimaliseren

Op basis van deze basistechnologieën kan je aan de slag met het bouwen van een AI capability (mogelijkheid). Deze kunstmatige intelligentie mogelijkheid vormt dan de basis voor de artificial intelligence applicatie . De whitepaper Artificial intelligence for Executives legt haarfijn uit welke technieken er zijn en hoe deze ingezet kunnen worden in de Artificial intelligence applicaties.

Visie is noodzakelijk

Het mag wel duidelijk zijn, kunstmatige intelligentie is niet iets wat je even tussendoor oppakt. Het vereist planning en visie wil je tot een succesvolle AI-strategie komen. Start daarom met het downloaden van deze whitepaper en krijg inzage in de basisprincipes, de mogelijkheden en de beperkingen van de technologie. Zo ben jij klaar voor de toekomst en begin je goed voorbereid aan het kunstmatige intelligentie avontuur!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 

Download artikel

De AI gids voor managers

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.