10 mythes rondom management buy-out ontkracht

Management buy-out

Management buy-out

Koestert u de wens om eigenaar te worden van het bedrijf waar u al jaren werkt, dan is deze whitepaper over de management buy-out voor u bedoeld.

Managers kennen het bedrijf waar ze werken doorgaans goed, zij hebben er tenslotte zelf mede vorm aan gegeven. Ze hebben daarnaast al een (goede) relatie met de eigenaren van de onderneming. Om deze redenen kunnen managers vaak een logische en succesvolle koper zijn.

Deze vorm van bedrijfsovername wordt een management buy-out genoemd: de managers kopen de (directeur) eigenaar uit. Hoewel dit een goede manier kan zijn om een bedrijfsopvolging te realiseren, komt deze vorm relatief weinig voor. Dit komt onder andere door een aantal misverstanden.

In deze whitepaper worden 10 mythes over de management buy-out ontkracht. De eerste drie mythes lichten we hieronder samengevat toe:

  1.  Ik kan het bedrijf waar ik nu manager van ben niet betalen
    Een goed bedrijf kan al snel miljoenen euro’s kosten, maar dit geld hoeft u niet op zak te hebben om een management buy-out te kunnen realiseren. Sterker nog, een externe investeerder heeft dat zelfs liever niet. Lees er meer over in de whitepaper.
  1.  Mijn werkgever vraagt de hoofdprijs voor het bedrijf
    Iedere eigenaar wil natuurlijk een zo hoog mogelijke prijs voor zijn bedrijf. Echter, zolang de prijsverwachtingen marktconform zijn, dan is een management buy-out veelal mogelijk. Het is dus niet zo dat een eigenaar genoegen moet nemen met een lage prijs, om een management buy-out mogelijk te maken.
  1.  Zodra mijn baas hoort dat ik het bedrijf wil kopen, krijg ik ontslag
    Zodra een manager aangeeft dat hij interesse heeft om het bedrijf waarvoor hij werkt te kopen van zijn (directeur) eigenaar, zullen er potentieel conflicterende belangen ontstaan. Maar dat hoeft niet meteen te leiden tot ontslag. Vaak zijn eigenaren juist opgelucht dat het bedrijf in vertrouwde handen terecht komt.

Download vrijblijvend de volledige whitepaper en lees meer over de bovenstaande management buy-out mythes.  Lees ook meer over het stappenplan voor management buy-out.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Lingedael Groep B.V.

Lingedael Corporate Finance is gespecialiseerd in het arrangeren van de aan- en verkoop van ondernemingen (o.a. management buy-outs) en bedrijfsfinancieringen.

Profiel Lingedael Groep B.V. ›
 
 

Download artikel

10 mythes rondom management buy-out ontkracht

Aantal FTE*:

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.